Skip to content

Helse og sikkerhet på arbeidsplassen er en integrert del av vår daglige virksomhet. Vi er forpliktet til å tilby et sunt og trygt arbeidsmiljø for alle våre ansatte, entreprenører og besøkende. Vi skal fremme og forbedre deres velferd, og drive våre anlegg uten å påføre skade på de lokalsamfunnene vi opererer i.

Sunne og trygge arbeidsforhold er anerkjent som en menneskerettighet og addresseres av disse organisasjonene (eksterne lenker):

Helse- og sikkerhetsstyringssystem

HSE system

Hydro har utviklet et omfattende styringssystem for helse og sikkerhet, og produksjonsstedene våre er sertifisert i henhold til internasjonalet anerkjente helse- og sikkerhetsstandarder.

Vi tar i bruk digitale verktøy der det er mulig, og har utviklet avanserte verktøy for hendelseshåndtering, systemer for egenevaluering, risikostyringsprosesser, e-læringsmoduler osv., som alle er lett tilgjengelige for ansatte.

Vi tror at alle skader og yrkesrelaterte sykdommer kan unngås.

Ingen styringssystem eller retningslinjer alene kan garantere helse og sikkerhet, men gjennom en kombinasjon av et sunt og trygt arbeidsmiljø, beste praksis for helse- og sikkerhetsstyring, en engasjert arbeidsstyrke med fokus på sin egen og kollegers velferd, samt en dedikert og synlig ledelse, er målet om null skader og yrkesrelatert sykdom innen rekkevidde.

Hydro er anerkjent for sine gode prestasjoner innen helse og sikkerhet på arbeidsplassen, noe som demonstrerer en sterk følelse av ansvar for mennesker og for selskapets bidrag til et mer bærekraftig samfunn gjennom innovasjon og effektiv produksjon.

Helse

Vår tilnærming til å forbedre arbeidshelse er basert på risikovurderinger av arbeidsmiljøet, som dekker fysiske, kjemiske og psykososiale risikoer. For å forebygge arbeidsrelaterte sykdommer har vi utviklet og implementert:

  • Kontroll av farlige materialer med spesielt fokus på kreftfremkallende, mutagene og reproduksjonstoksiske stoffer (CMR)
  • Støyreduserende aktiviteter
  • Ergonomisk forbedring med fokus på forebygging av muskel- og skjelettplager
  • Helse- og velferdsprogrammer, inkludert psykososial risiko og etablering av et globalt helseteam

Sikkerhet

Vår førsteprioritet er å sørge for sikkerheten til alle ansatte, entreprenører og besøkende ved våre anlegg.

Vi streber etter å skape et trygt arbeidsmiljø og fremme sikker atferd blant våre ansatte og entreprenører.

Vår tilnærming til å forbedre sikkerhetsprestasjon er basert på risikostyring, lederegenskaper og engasjement ute på anleggene.

Vi vurderer alle hendelser og har prosesser for å fastslå rotårsak og korrigerende tiltak. De mest alvorlige hendelsene, kalt høyrisikohendelser (HRI), får en spesielt fokusert oppfølging.

For å unngå de mest alvorlige hendelsene (HRI) har vi implementert våre prosedyrer for å forebygge dødsulykker, med fokus på syv kritiske emner:

  • Energiisolering
  • Fallsikring
  • Mobilt utstyr
  • Traverskraner
  • Arbeid i trange rom
  • Sikkerhet for smeltet metall
  • Entreprenørstyring

Vårt viktigste mål er null dødsulykker og livsendrende skader, men vi gjør også mye for å forebygge alle typer skader. Mange av våre anlegg i de 40 landene der vi opererer opplever å ha null skader over tid, men skader oppstår, og noen av dem er alvorlige, så vårt engasjement for null skader er utrettelig.

Beredskap og sikkerhet

Evnen til å reagere og respondere positivt for å forebygge og redusere skade, skade på miljøet, eiendom og Hydros omdømme er vårt viktigste mål når vi håndterer nødssituasjoner eller krisesituasjoner.

Vi vedlikeholder beredskaps- og kriseplaner som er utformet for å håndtere alle typer nødssituasjoner som kan være en umiddelbar eller potensiell trussel mot:

  • Livet eller helsen til selskapets ansatte, annet personell på selskapets område eller offentligheten
  • Miljøet
  • Selskapets eiendeler eller offentlig eiendom
  • Selskapets kommersielle virksomhet
  • Troverdighet og image

Våre beredskapsplaner gjør at vi kan respondere effektivt på høyrisikohendelser og kriser, og sikre en effektiv, sammenhengende, integrert og rettidig respons på enhver driftsforstyrrelse, uavhengig av opprinnelse, omfang og kompleksitet.

Sikkerhetssarbeidet i Hydro er blant annet basert på en proaktiv prosess for styring av sikkerhetsrisiko med fokus på analyse som muliggjør egnede avhjelpende tiltak, samt presise og tidsriktige beslutninger.

Vår sikkerhetsstyringsprosess er i samsvar med de frivillige prinsippene for sikkerhet og menneskerettigheter og ISO 18788 (styringssystem for private sikkerhetsoperasjoner), og omfatter både internasjonal og bransjemessig beste praksis.

Opplæring i sikkerhetsbevissthet for reisende er tilgjengelig for alle Hydro-ansatte, og er spesielt utviklet for de som reiser ofte som en del av sin arbeid. Opplæringen belyser truslene som Hydro-ansatte kan møte, og beskriver hvordan god reiseplanlegging kombinert med fornuftige forholdsregler kan bidra til at vi holder oss trygge på reise.

Kontakt oss hvis du har spørsmål om Hydros bærekraftsprogram